Traja investori ukotvujú stroje v sninských zrekonštruovaných halách

27.07.2006 Snina

Snina 27. júla (TASR) - V troch zo štyroch zrekonštruovaných výrobných halách, ktoré sú súčasťou priemyselného parku v Snine, prebieha po ukončení kolaudácie...
Snina 27. júla (TASR) - V troch zo štyroch zrekonštruovaných výrobných halách, ktoré sú súčasťou priemyselného parku v Snine, prebieha po ukončení kolaudácie užívacie konanie.

V halách, ktorých náklady na rekonštrukciou objektov predstavovali zhruba 106 miliónov Sk, ukotvujú v týchto dňoch stroje a pripravujú interiéry na nábeh výroby. Tú by mali spustiť už 1. augusta. \"Cieľom projektu je vytvoriť minimálne 250 nových pracovných miest prostredníctvom štyroch investorov, z ktorých každý je povinný preinvestovať 40 miliónov Sk ako vstupnú investíciu v priebehu prvých dvoch rokov trvania projektu. V súčasnosti máme zadeklarovaných troch investorov, štvrtý investor sa hľadá, \" uviedol dnes pre TASR prednosta Mestského úradu v Snine Michal Štofík. Podľa primátora mesta Mariána Kníža sú traja investori z oblasti strojárskej výroby. \"Prvým je akciová spoločnosť Del Casting, ktorá sa bude orientovať na výrobu lisov a náhradných dielov pre ne, druhým je spoločnosť s ručením obmedzeným RMR Slovensko, orientujúca sa na výrobu hydraulických valcov a posledným spoločnosť MOP PRESS, ktorá bude vyrábať hliníkové odliatky, \" povedal Kníž. Dodal, že projekt musí mesto udržať najbližších 15 rokov. Bola to jedna z podmienok zmluvy so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).
Na rekonštrukciu hál získala sninská samospráva 76 miliónov Sk z eurofondov, necelých 19 miliónov Sk zo štátneho rozpočtu a zvyšok dofinancovalo mesto.
Investori majú záujem o bývalých pracovníkov Vihorlatu, ktorý v júni prepustil posledné dve stovky zamestnancov, pretože, ako tvrdia, ide o skúsených profesionálov s dlhoročnou praxou.
 

Vyberte región